Beágyazódás - Két élet összekapcsolódása. Az embrió üzenete: Maradok!

Az előadás az "Életünk kezedete online előadások V.I.P." Facebook csoportban tekinthető meg.

A részvételi díj átutalással rendezhető. A "Kosárba" gombra kattintva indítható el a megredelés. Az utalási adatokat a visszaigazoló e-mailben küldjük.

1 000 Ft

Jegyvásárlás / Előadás megtekintése

Küldd el a megrendelésed, majd kattints a +CSATLAKOZOM gombra, ami megnyitja a Facebook csoport oldalát, ahol szintén erre a gombra kattintva tudsz jelentkezni a csoportba, ahol megtekintheted az előadást.

A tagságod a részvételi díj megérkezését követően 48 órán belül aktiválódik. Az előadást egy hónapon belül bármikor visszanézheted, illetve MOST! + 3 db előadást INGYENESEN megtekinthetsz ebben a hónapban a csoportban.

A tagságod 1 hónapig érvényes.


Beágyazódás - Két élet összekapcsolódása Az embrió üzenete: Maradok!

Az előző két előadásban megnéztük a hímivarsejtek és a petesejt útját a fogantatásig, a következőben pedig végigkövetjük, hogy hogyan történik meg a beágyazódás, amikor az embrió "úgy dönt": marad!

Fogantatás után a petesejt útnak indul, mivel önálló mozgásra nem képes, így hullámzó csillók terelik a méh felé.

Az életben maradásának feltétele, hogy mielőbb tápanyagokhoz jusson. Amíg az anyai szervezettel nincs összekapcsolódva, addig a saját sejtjeinek tartalék tápanyagait használja. Ahhoz azonban, hogy a fejlődés tovább folytatódhasson még időben - mielőtt ezeket felhasználná - be kell jutnia a méh üregébe és hozzá kell kapcsolódnia az anya vérereihez.

Közben nagy változások történnek: az eddigi folyamatos osztódások által kialakult sűrű sejtcsomóból, egy folyadékkal teli gömbbé változik, aminek az egyik részén összegyűlő sejtekből fejlődik ki a magzat, a külső rétegből pedig a magzatburok - ami majd védelmezi őt, és kialakítja a kapcsolatot az anyával.

Amikor beér a méh üregébe a külső gyűrűn elhelyezkedő sejtek, olyan enzimeket termelnek, melyek a méh belső, lágy falát képesek kivájni és rácsatlakozni.

Mélyen befúrja magát a méhfalba, a magzatburokból pedig ujjszerű képződmények nyúlnak ki, amik "megcsapolják" az anya vérkeringését.

A folyamat neve beágyazódás, vagyis az anya-magzat kapcsolat biológiai megfelelője.