Minden információ egyetlen sejtben

2021.12.09

Itt láthatjuk (első kép), hogy az apai és az anyai sejtmag egyesül és ebben az egyetlen sejtben, amit közösen létrehoznak, már minden információ megvan ahhoz, hogy belőle a 9 hónap leforgása alatt kialakuljon az a hihetetlen biológiai gépezet, amit emberi testnek nevezünk. 

A petesejt a szervezetünk legnagyobb sejtje. Szabad szemmel is látható, akkora, mint a papíron egy pont, kb. 0,1 mm nagyságú. A fogantatás és a születés közötti időszakban csaknem 5000X-esére nő, miközben számos formai változáson keresztül megy és kialakul a test.

Azt, ami történik, úgy tudod elképzelni egy másik hasonlattal, hogy képzelj el egy hatalmas felhőkarcolót. Majd képzeld el, hogy ez a felhőkarcoló 9 hónap alatt épül fel egyetlen téglából. Ez az alapkő, ami elkezd osztódni. Ahogy osztódik, az osztódásával párhuzamosan egyre nő az építkezéshez és a kész torony működéséhez szükséges minden anyag mennyisége. Több millió tonna acél, beton, malter, szigetelőanyag, üveg, padlóburkolat, fa, gránit, oldószer. Belül szőnyegek, kábelek, csövek, bútorok, telefonhálózat, légkondicionálás, vízvezeték, dekoráció stb....és a tégla és az utódai azt is pontosan tudják, hogy miből mennyi kell, minek hová kell kerülnie, mikor és hogyan kell a rendszernek egy egésszé összeállnia...

..mindezt magától teszi, mindenféle külső irányítás nélkül.

No, hát ez történik a babáddal is odabent az anyaméhben.

Forrás, képek: Alexander Tsiaras - Csodálatos utazás fogantatástól a születésig