Indulásunk az életbe

2019.07.01

Körülbelül 300 millió hímivarsejt indul útnak az élet kezdetén. Azért ilyen sokan, mert ekkora többlet képes biztosítani azt, hogy egyikük biztosan célba érjen, ugyanis számos halálos csapdán és akadályon kell keresztül jutniuk ahhoz, hogy találkozzanak a petesejttel. A feladat nehézsége a garancia arra, hogy a legegészségesebbek érnek célba.

Közülük egyetlen egy lesz az, aki egyesül a petesejttel, vagyis eljuttatja a szállítmányát, egy csomag egészséges DNS-t.

Miután a petesejt magába fogadja a számára legmegfelelőbb hímivarsejtet, a sejtmagok levetik védőruhájukat és összeolvadnak. A 23 anyai és a 23 apai kromoszóma összetapad és létrehozzák az emberi élet első sejtjét.

Ez az, az első sejt melyből a sejtosztódások révén az egész testünk kifejlődik. Az apai és az anyai génállomány egyesült, ami azt jelenti, hogy a szüleink valamennyi tulajdonsága ott van bennünk a sejtjeink mélyén.
Ebben a pillanatban eldőlt a szemünk és a hajunk színe, a magasságunk és az is, hogy fiúként vagy lányként fogunk megszületni.