Az életünk első pillanata

2019.07.20

Ahogy az első hímivarsejt átjut a zónán, a farok része leválik és a feji részből kiszabadul a sejtmag, az apai DNS. A sejtmagok egymásfelé araszolnak, levetik védőruhájukat és összeolvadnak. A 23 anyai és a 23 apai kromoszóma összetapad, és létrehozzák az emberi élet legelső sejtjét, melyből az egész test kifejlődik. Majd kiadják a parancsot, hogy ebből az egyetlen sejtből hozzanak létre még legalább egybilliót, hogy azok együttesen embert alkossanak.

Ez az egyetlen sejt az előfutára egy emberi lénynek.

Az apai és az anyai génállomány egyesül. Ez azt jelenti, hogy a szüleink valamennyi tulajdonsága ott van bennünk a sejtjeink mélyén.

Innentől kezdve minden sejtosztódással, amikor az első sejt utódsejtjei kettéosztódnak, mindegyik megkapja az eredeti alaprajznak a tökéletes másolatát.

A fogantatás pillanatában eldől, hogy fiú vagy lány lesz az illető, hogy milyen tulajdonságai lesznek, milyen színű lesz a haja, milyen színű lesz a szeme, milyen magas lesz, milyen hajlamokkal rendelkezik majd. Ebben a pillanatban a jövőnk egy része körvonalazódik.