A természet eszközei

2020.08.17

Ahhoz, hogy egy emberi élet elindulhasson, a férfi és a nő génjeinek egyesülnie kell. Mivel ezek a gének a test maghatározott sejtjeiben vannak elrejtve elengedhetetlen, hogy a két test nagyon közeli, intim kapcsolatba lépjen egymással.

A természet ezt úgy éri el, hogy egy ösztönös vágyat épített belénk a másik nem iránt, annak érdekében, hogy ez a két sejt találkozhasson.
Nem is akármilyen vágyat. Vonzó a másik látványa, illata, finom a bőrének a tapintása és jól esik a testünknek minden érintése. Tulajdonképpen minden érzékszervünkre jóleső érzésekkel hat a másik, és ebben a hangulatban van lehetősége a két sejtnek találkozni, akik egyesülésével elindul egy új élet.

Ezek a sejtek különlegesek, teljesen más típusú sejtek, mint egy normál emberi sejt. Ugyanis ők mindketten - a petesejt és a hímivarsejt is - 23-23 kromoszómát tartalmaznak. A két sejt egyesülése hozza létre az emberi élet legelső 46 kromoszómát tartalmazó sejtjét, melyből az egész test kialakul.

A fogantatás pillanata egy igazi katarzis. Elindul egy emberi élet, a 23 apai és a 23 anyai kromoszóma összetapad és ebből az egyetlen sejtből még legalább 1 billió jön létre annak érdekében, hogy együttesen embert alkossanak.

Képek: Alexander Tsiaras