.

.

.

.

.

..

.

..


..

.


A fogantatást követően 24 órával később megtörténik az első sejtosztódás és az első sejtből két egyforma sejt alakul ki. Kezdetben a sejtjeink teljesen egyformák, és egyszerre osztónak.

Az első magzat mozgásokat - ki előbb, ki utóbb - általában a 14.-16. hét környékén érzékeli először az anya.

Itt láthatjuk (első kép), hogy az apai és az anyai sejtmag egyesül és ebben az egyetlen sejtben, amit közösen létrehoznak, már minden információ megvan ahhoz, hogy belőle a 9 hónap leforgása alatt kialakuljon az a hihetetlen biológiai gépezet, amit emberi testnek nevezünk.

Sokáig hitték azt, hogy a leggyorsabb és legerősebb hímivarsejt termékenyíti meg a petesejtet, aki pedig úgymond csak passzív résztvevője a történetnek. Ma már tudjuk, hogy ez nem így van. Nem a hímivarsejt hatol be erővel, hanem az egyesülés pillanatában a petesejt nyílik meg. De nem akárkinek. Annak az egynek fog megnyílni, aki számára a...

Ahhoz, hogy egy emberi élet elindulhasson, a férfi és a nő génjeinek egyesülnie kell. Mivel ezek a gének a test maghatározott sejtjeiben vannak elrejtve elengedhetetlen, hogy a két test nagyon közeli, intim kapcsolatba lépjen egymással.

Ahogy az első hímivarsejt átjut a zónán, a farok része leválik és a feji részből kiszabadul a sejtmag, az apai DNS. A sejtmagok egymásfelé araszolnak, levetik védőruhájukat és összeolvadnak. A 23 anyai és a 23 apai kromoszóma összetapad, és létrehozzák az emberi élet legelső sejtjét, melyből az egész test kifejlődik. Majd kiadják a parancsot, hogy...

Amikor az anya simogatja a pocakot a baba követheti a mozgásával az érintés irányát és előfordul, hogy odabújuk, ahol a kéz melegét érzi.