.

.

.

.

.

..

.

..


..

.


Sokáig hitték azt, hogy a leggyorsabb és legerősebb hímivarsejt termékenyíti meg a petesejtet, aki pedig úgymond csak passzív résztvevője a történetnek. Ma már tudjuk, hogy ez nem így van. Nem a hímivarsejt hatol be erővel, hanem az egyesülés pillanatában a petesejt nyílik meg. De nem akárkinek. Annak az egynek fog megnyílni, aki számára a...

Ahhoz, hogy egy emberi élet elindulhasson, a férfi és a nő génjeinek egyesülnie kell. Mivel ezek a gének a test maghatározott sejtjeiben vannak elrejtve elengedhetetlen, hogy a két test nagyon közeli, intim kapcsolatba lépjen egymással.

Ahogy az első hímivarsejt átjut a zónán, a farok része leválik és a feji részből kiszabadul a sejtmag, az apai DNS. A sejtmagok egymásfelé araszolnak, levetik védőruhájukat és összeolvadnak. A 23 anyai és a 23 apai kromoszóma összetapad, és létrehozzák az emberi élet legelső sejtjét, melyből az egész test kifejlődik. Majd kiadják a parancsot, hogy...

Amikor az anya simogatja a pocakot a baba követheti a mozgásával az érintés irányát és előfordul, hogy odabújuk, ahol a kéz melegét érzi.

Ott belül van egy világ, amit nem látsz, csak érzel. Kimondhatatlanul sok esemény zajlik le pillanatról pillanatra. Nem is gondolnád, hogy a babád milyen élményeket tapasztal meg a fejlődése közben, melyek az egész életére hatással lehetnek.

Az arc kezdetekben különböző részekből áll. A szemek oldalról előre húzódnak, a fülek pedig elölről oldalra. Közben záródnak a kétoldali arcnyúlványok, aminek a nyomai most is ott vannak az arcon. Az orr és a felsőajak közötti kis csatorna, a neve: philtrum.

Az első magzatmozgásokat általában a várandósság 16. hete körül érzékeli az anya először (ki előbb - ki utóbb), a baba azonban sokkal korábban elkezd mozogni!