.

.

.

.

.

..

.

..


..

.


Valahol nagyon mélyen azok az impulzusok, amiket az anyaméhben megtapasztaltunk meg, ott vannak bennünk a mai napig és úgy hatnak ránk, hogy nem is tudjuk...
Boris Brott - klasszikus zeneszerző Kanadában és az egyik legismertebb karmester - egy nagyon érdekes történetet mesélt el...
Elmondta egy interjúban, hogy fiatalkorában döbbenettel töltötte el,...

A petesejt és a hímivarsejt találkozásakor a megtermékenyített petesejt genetikai állományának felét az anyától, a másik felét pedig az apától örökli.

AZ ANYAMÉH NEM EGY CSENDES HELY......sőt elmondhatjuk, hogy rengeteg hang érkezik el a babához. Kezdetben az anya szervezetéből eredő hangokat hallja: a méhfalban surranó vér moraját, az anya szívverését, érzékeli ha megváltozik a szívritmusa, hallja az emésztőrendszerének hangjait, a gyomorkorgást, a légzését.

Nézd meg a képeken (lentebb) a méhlepényt, annyira gyönyörű, ahogy futnak benne az erek. Egyrészről ezek szállítják a babához a tápanyagokban és oxigénben gazdag vért, másrészről pedig elszállítják az elhasznált vért vissza az anyai keringésbe.

Sokáig hitték azt, hogy a leggyorsabb és legerősebb hímivarsejt termékenyíti meg a petesejtet, aki pedig úgymond csak passzív résztvevője a történetnek. Ma már tudjuk, hogy ez nem így van.

16. héttől érzékeljük a hangokat, amiket eleinte nem tudunk megkülönböztetni egymástól, de ahogy telnek a hetek fokozatosan élesednek ki és különülnek el egymástól.

Boris Brott - klasszikus zeneszerző Kanadában és az egyik legismertebb karmester - egy nagyon érdekes történetet mesélt el...

Az anyatej összetétele nem állandó, mindig a baba igényeihez, korához, egészségi és mentális állapotához, sőt még a napszakhoz is igazodik. Ezenkívül nagyon érdekes, hogy a baba neme is meghatározza az összetételét.